خبرگزاری فارس: رئیس فدراسیون فوتبال گفت: افشین قطبی به ما گفت توانایی آن را دارد که تیم ایران را به جام جهانی ببرد.
به گزارش خبرگزاری فارس علی کفاشیان امروز درباره مسائل مختلف صحبت کرد.
* قطبی و مایلی کهن گزینههای مربیگری تیم ملی بودند
بعد از اینکه در دیدار با عربستان نتوانستیم نتیجه بگیریم هیات رئیسه فدراسیون با رفتن دایی موافقت کرد و با گزینههای مختلف برای جانشینی ایشان صحبت کردیم اولویت با مایلی کهن شد. با شرایطی که ایشان داشتند به عنوان سرمربی انتخاب شدند البته در همان زمان هم با افشین قطبی و چند مربی لیگ برتری صحبت کردیم.
پس از انتخاب مایلی کهن جو بسیار خوبی به وجود آمد و همه متحد شدند حمایت خوبی از سوی سازمان تربیت بدنی، دولت، مجلس و رسانهها به وجود آمد.
* بیانیه مایلی کهن عجیب و تند بود
با شروع مجدد لیگ برتر درگیری در دیدار استقلال و سایپا به وجود آمد و به مایلی کهن توهین شد و ایشان هم پاسخ این توهین را دادند و بیانیهای که صادر کردند عجیب بود. از سرمربی تیم ملی و مربی تیم باشگاهی انتظار صدور چنین بیانیهای نمی رفت. پس از این بیانیه انتقادات زیادی انجام شد. البته مایلی کهن هم از توهینهایی که به ایشان شده بود آزرده شده بود اما فدراسیون نمیتواند خیلی سریع واکنش بدهد. باید این بحث در کمیته انضباطی مطرح میشد.
* مایلی کهن تلفنی استعفا کرد
پس از صدور بیانیه دوم من با ایشان صحبت کردم و گفتم اگر با رفتن شما موافقت کنیم مانعی ندارد؛ گفت نه؛ و عذرخواهی هم میکنم. بنابراین با استعفای ایشان موافقت شد و ما به سراغ گزینههای بعدی رفتیم و با قطبی مذاکره کردیم. مایلی کهن خودش گفت که آماده است استعفا کند. البته استعفای ایشان مکتوب نبود و این بحث را تلفنی مطرح کرد. از بیانیه شماره 2 ایشان این طور استنباط میشد که کارکردن در شرایط کنونی برایش سخت است بنابراین ما هم اگر از ایشان حمایت میکردیم ظلم به ایشان بود.
* بیانیه دادن مد شده است
در جلسه هیات رئیسه که روز گذشته برگزار شد همه از مایلی کهن تشکر کردند و ما هم بیانیهای دادیم و از ایشان عذرخواهی کردیم. در هر حال بیانیه دادن در فوتبال ما مد شده است اما در مجموع اتفاقات رخ داده چیزی از شایستگیهای مایلی کهن کم نمیکند. روز چهارشنبه هم با قطبی به توافق رسیدیم.
* قطبی گفت تیم ملی را به جام جهانی میبرد
روز آینده در فدراسیون با قطبی جلسه خواهیم داشت تا ایشان دستیارانش را به ما معرفی کند و برنامههایش را ارائه کرده و سپس نشست خبری بگذارد. من با قطبی تلفنی صحبت کردم. ایشان گفت این توانمندی را دارد که تیم ملی ایران را به جام جهانی ببرد. قطبی برای سه بازی آینده سرمربی تیم ایران است و اگر تیم به جام جهانی برود با ایشان ادامه میدهیم و در غیر این صورت باید تفاهم کنیم و شرایط دو طرف را برای ادامه همکاری بپذیریم.
* فاکتورهای مثبت قطبی
قطبی برای هدایت تیم ملی ایران چند فاکتور مثبت دارد. اول اینکه به ایران و مردم ایران علاقه دارد و فوتبال ما را تا حدودی میشناسد. او از فوتبال دو کره هم شناخت خوبی دارد و انگیزه بالایی برای کار در تیم ملی دارد. بازیکنان ما هم مرد روزهای سخت هستند. امیدوارم که تیم به جام جهانی برود.
* دانش فنی مربیان ما بالا نیست
با توجه به 4 سهمیه ای که در لیگ قهرمانان آسیا داریم نتایجی که تیمهای ما در این رقابتها گرفته اند برازنده ما نیست. چند عامل در آن دخیل است. اول اینکه شرایط قرارداد فوتبالیستها با باشگاهها که ضوابط درتسی بر آن حکمفرما نیست. دوم اینکه قرادادها باید بر اساس شایستگی و توانمندی بازیکنان در میدان مسابقه تنظیم شود. شاید به خاطر اینکه مربیان درگیر رقابتها هستند این چیزها را فراموش کرده اند اما مهمترین فاکتور در ناکامی تیمهای ما در لیگ قهرمانان آسیا این است که دانش فنی مربیان ما بالا نیست ونمیتواند این دانش را به وررزشکاران منتقل کند و از آخرین تکنکیها استفاده کند. وی در مورد اینکه چرا وینگادا نتوانسته در آسیا موفق شود گفت:تعویض مربی چندان کار خوبی نیست یک مربی خارجی در چند جلسه چه کار فنی میتواند بکند به جز کار بر روی مسائل روحی و روانی. ضمن اینکه شرایط گزینه مربی نیز باید مد نظر قرار گیرد با این حال به نظر من بازیکنان پرسپولیس در دیدار با الغرافه قطر خوب بازی کردند و دو برابر توانایی خود در لیگ برتر را در لیگ آسیایی به نمایش گذاشتند. با این حال نتایجی که باشگاهها ما در آسیا گرفتهاند زنگ خطر بزرگی برای فوتبال ما است. من با باشگاهها جلسه خواهم گذاشت و از آنها می خواهم کیفیت خود را بالا ببرند زیرا اگر همین نتایج باشد ممکن است سهمیه ایران در آسیا کم شود.
* اهالی فوتبال باید رفتار درستی داشته باشند
با توجه به شعارهایی که در کشور هلند داده شد و برخی این شعارها جنبه سیاسی پیدا کرد سرانجام پلاتینی رئیس یوفا اعلام کرد در صورتی که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا این شعارها تکرار شود در ابتدا 10 دقیقه از فوتبال تعطیل میشود. در مورد ورزشگاههای ما باید بگویم دو نکته حائز اهمیت است. اول اینکه اهالی فوتبال اعم از رئیس فدراسیون مدیرعامل باشگاه، بازیکن و مربی رفتار درستی داشته باشند و صحبتهای بد را مطرح نکنیم. اگر با همکار خود مشکل داریم این خصومت را در رسانهها مطرح نکنیم بحث دیگر اینکه آیئیننامه انضباطی در حال تدوین است که میخواهیم آن را در مجمع مطرح و برای هواداران ایجاد انگیزه کنیم. تماشاگران ما از صبح تا عصر در ورشگاه حاضر میشوند بدون آنکه تسهیلاتی برایشان فراهم کنیم. ابتدا باید خودمان را درست کنیم و سپس شاهد بداخلاقی در ورزشگاهها نباشیم.
* سقوط در ردهبندی فیفا مهم نیست
سقوط 11 پلهای تیم ملی در ردهبندی فیفا به دلیل بازیهای ملی رسمی و تدارکاتی است که داشتهایم. با توجه به بردی کمتری که داشتیم این اتفاقات افتاده است. نگران این مسئله نیستیم. ما باید ساختار باشگاهها و تیم ملی خود را قوی کنیم. در حال حاضر نیز در رده نوجوانان و جوانان و فوتسال کارهای خوبی انجام شده است این سقوط مقطعی است و میتوانیم دوباره در جدول فیفا صعود کنیم.
* رئیس فدراسیون فوتبال نباید فوتبالیست باشد
فکر میکنم مدیریت در همه جای دنیا تعریف شده است. اگر من بخواهم در کمیته تیمهای ملی با یک مربی بحث فنی داشته باشم نیاز به تخصص دارم اما این نه وظیفه من است و نه کار من. در کمیته بینالمللی المپیک یک دوره مدیریت ورزش را که زیر نظر دانشگاه لیون فرانسه در مقطع فوقلیسانس را بود گذراندیم. 30 نفر از کشورهای مختلف در آن جا حضور داشتند. مدیریت الزاما تخصص در آن رشته نیست. مدیریت یعنی آنکه بدور از تبعیض افراد کاردان را سر جای خود قرار دهیم. بنابراین اگر کمیته داوران؛ کمیته تیمهای ملی و... قدرتمند باشند دیگر نیازی نیست که رئیس فدراسیون فوتبالی باشد. من باید با دستگاههای دیگر و رسانهها تعامل داشته باشم و نیازی نیست که فوتبالی یا اینکه طرفدار یک تیم خاص باشم.