پیری کاهش قوای روانی و جسمی است که در اثر گذشت زمان روی می دهد. تعریف پیری در کشورهای مختلف با توجه به شرایط فرهنگی متفاوت است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، تعیین سن آغاز پیری کار دشواری است. بعضی آن را از چهل سالگی می دانند و گروهی دیگر از هفتاد سالگی به بعد را سالمند می گویند. عده ای نیز به طور کلی پیری را امری نسبی،درونی، روانی، اجتماعی و جسمی می دانند .
محققین می گویند پاسخ جوانان و سالمندان در رابطه با پایان جوانی و شروع پیری متفاوت بود اما به طور میانگین نظرات آنان در رابطه با سن شروع پیری سن 70 سالگی بوده است.
حس پیرشدن اغلب متفاوت است؛ این که فرد در چه سنی احساس پیری کند در افراد مختلف متفاوت است و بستگی به ظاهر و فعالیت آنها در جامعه و زندگی دارد.
پیری بر خلاف آنچه غالب تصور می شود همراه با آن گونه مشکلاتی نیست که بر سر زبان ها افتاده و پیران را مردمی خسته و بیمار و افسرده و بی حافظه و جدا مانده و دل نازک و عجیب و غریب به حساب می آورند، البته ممکن است تعداد کمی از پیران چنین باشند ولی این گونه اندیشه های نادرست در مورد پیران باعث رنجیدن افراد سالخورده می شود و حتی گروهی از آنان را به قبول این باورهای نادرست درباره خود وا می دارند.
در یک آزمون اجتماعی از سالمندان در مورد اینکه در چه سنی جوانی متوقف میشود 511 نفر گفتند در 45 سالگی جوانی تمام میشود.
محققن دانشگاه liege در رابطه با پایان جوانی و شروع سن پیری تحقیق کردند و که نتایج آن به قرار زیر است .
اولین مشاهدات طبق پاسخ جوانان زیر 30 سال چنین تخمین زده شده است: عدهای از آنها گفتند سن 40 سالگی شروع جوانی است و از سن 65 به بعد باید گفت فرد رو به پیری میرود.
سنین بین 30 تا 49 سال گفتند: تا 50 سالگی فرد جوان است و سن پیری از 70 سالگی تازه شروع میشود.
این گروه اعلام کرد با مصاحبه های صورت گرفته و نظرات افرد در سنین مختلف، می توان نتیجه گرفت که مناسبترین سنی که میتوان برای شروع دوران پیری نام برد 70سالگی است.