خبرگزاری فارس: معاون وزیر اطلاعات از نقش مشاور جاسوس موسوی، دیپلماتهای آلمانی، گنجی، مخملباف، کدیور، فاطمه حقیقتجو و مهاجرانی و نیز گروهکهای تروریستی در اغتشاشات روز عاشورا پرده برداشت.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، معاون وزیر اطلاعات امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران ضمن تبریک به مناسبت ایام دهه فجر در خصوص اغتشاشات روز عاشورا با بیان اینکه سازماندهی خاص در فراخوانهایی نظیر تشییع جنازه آقای منتظری توسط سایتها انجام شده بود یادآور شد: موسوی در صفحه فیس بوک متعلق به خود برای شرکت در آشوبگریهای روز عاشورا اطلاعیهای که متن آن موجود است صادر کرده و در این خصوص فراخوان داده و دعوت کرده بود.
وی با طرح سوالی مبنی بر اینکه اگر این صفحه فیس بوک متعلق به وی نبوده چرا تبری نجسته است، تصریح کرد: کسانی که در این صفحه بودند این اطلاعیه را مشاهده کرده و به آن عمل کردند و بنا بر دعوت میرحسین موسوی در صحنه اغتشاشگری روز عاشورا آمدهاند.
معاون وزیر اطلاعات با اشاره به فراخوانهای سازگارا و نوریزاده در شبکههای VOA و BBC اظهار داشت: در تمام صحنههای اغتشاش، این دو نفر جریان را هدایت کرده و در این خصوص سخنانی را نیز بیان میکردند.
این مقام ارشد وزارت اطلاعات با اشاره به اینکه عدهای از دستگیرشدگان روز عاشورا از شهرستانها و از طریق اطلاعرسانی جریان فتنه در ظهر عاشورا آمده بودند خاطرنشان کرد: این دعوتها برای دست زدن به شورش بود.
وی با بیان اینکه چریکهای فدائی اقلیت و اکثریت و جریان بهائیت نیز در این خصوص فراخوان داده بودند، افزود: تعدادی از اینگونه افراد که در ظهر عاشورا حضور داشتند شناسایی و دستگیر شدهاند . یک سازماندهی از پیش تعیین شده از سوی جریان فتنهگر، ضد انقلاب و سرویسهای اطلاعاتی که معمولا منابع و مرتبطین خود را به اینگونه تجمعات اعزام نمیکنند در ظهر عاشورا تدارک دیده شده بود که در اغتشاشات حضور داشتند .
* نقش دیپلمات های آلمانی در اغتشاشات روز عاشورا
این مقام آگاه در وزارت اطلاعات در ادامه در مورد اینکه در سایتهای جریان فتنه روز عاشورا را روز شقاوت خوانده بودند گفت: آنها در سایتها گفته بودند که باید در این روز با پلیس درگیر شده و دست به آتش زدن نیز بزنند.
وی با تاکید بر اینکه افرادی که بعد از روز عاشورا دستگیر شدند از طیفهای گوناگون هستند اظهار داشت: یکی از آنها شبکهای وصل به سرویس اطلاعاتی آلمان بوده که توسط دیپلماتهای آلمانی نیز هدایت میشدند.
وی ادامه داد: این شبکه تعدادی از مردان و زنان جوان بودند که از طریق همین گروههای به اصطلاح سبز فعالیت تبلیغاتی داشته و ارتباط با سایتها و عوامل خارجی داشتند که از طریق یکی از زنان عضو این شبکه به دیپلماتهای آلمانی وصل میشدند که البته در میهمانیها و محافل خصوصی آنها نیز شرکت کرده و روزانه با آنها اطلاعات و اخبار را تبادل میکردند.
این مقام مسئول در وزارت اطلاعات خاطرنشان کرد: دیپلماتهای آلمانی برای تحقیقات در خصوص شناسایی مقرهای اطلاعاتی از این افراد استفاده کرده و برخیها را برای همکاری از طریق همین کانون دعوت کرده بودند .
* پاسخگویی دولت به رفتار غیر دیپلماتیک سفیران خود در تهران
وی با اشاره به اسامی دو دیپلمات آلمانی که با نامهای مستعار "یوگی و اینگو " فعالیت میکردند؛ گفت: فیلمها و عکسهای ارتباط این دیپلماتهای آلمانی با زنان و مردان جوان ایرانی که خارج از شئون روابط دیپلماتیک بوده موجود است و سفارت آلمان و سفیر این کشور اروپایی باید پاسخگوی رفتار غیر دیپلماتیک خود باشند.
معاون وزیر اطلاعات با تاکید بر حضور این دو دیپلمات آلمانی در اغتشاشات روز عاشورا ، از دستگیری آنها خبر داده و گفت: این دو دیپلمات علائم سبز همراه داشتهاند و در تحقیقات به عمل آمده از افراد دستگیر شده مرتبط با این دو دیپلمات مشخص شد که مچبندها و تیشرتهایی که آلمانیها حمل میکردند در اختیار برخی دیگر از افراد که در اغتشاشات حضور داشتند نیز قرار گرفتهاست.
* دستگیری مشاور جاسوس موسوی
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه با توجه به اسناد به دست آمده بنا داریم اعتراض دیپلماتیک را از طریق وزارت امور خارجه اعلام کنیم در خصوص پروندهای دیگر از اغتشاشگران گفت: یکی از عوامل اطلاعاتی غربی یکی از لایههای تصمیمگیری خاص موسوی و از مشاورین اصلی و نزدیک وی بوده که دستگیر شده است. وی به یکی از سرویس اروپایی وصل بوده که با توجه به وسایل جاسوسی کشف شده از وی این اطلاعات را به خارج کشور منتقل میکرده است و بنا بر تحقیقات به عمل آمده کار وی تاثیرگذاری در ستاد موسوی بودهاست.
* تیم موسوم به تیم آلمان در ستاد موسوی
این مقام ارشد وزارت اطلاعات با بیان اینکه این فرد پس از دستگیری اعترافاتی کردهاست ، افزود: موسوی تیمی موسوم به تیم آلمان دارد که افراد این تیم تحصیل کردگان در آلمان بوده و تمام خط و ربط خود را از آلمان گرفته که هدف آنان نشر و بسط فرهنگ و مکتب آلمان در کشور است.
وی در خصوص پرونده دیگری از اغتشاشگران دستگیر شده به خانمی اشاره کرد و گفت: این خانم چند پاسپورت اروپایی داشته و قبل از همه اغتشاشات بعد از انتخابات به ایران سفر کرده بود.وی با تعدادی از اراذل و اوباش دوست بوده و پس از رفت و آمد اراذل و اوباش در خانه وی ، در اغتشاشات نیز با چاقو و قمه حضور داشته و پس بازرسی از خانه این خانم 200 فاکتور طلا و جواهر کشف شده که بیانگر آن است که پس از هر اغتشاش به آنها طلا و جواهر هدیه دادهاست.
* فیلمبرداری از طریق خودکار
وی این خانم 44 ساله را و مجرد خواند و گفت: این خانم به کشورهای زیادی مسافرت داشته و طی اعترافات خود گفته که به انجمن تروریستی پادشاهی وابسته است . البته وی در انتقال مواد مخدر با یکی از دیپلماتهای اروپایی سابقهای نیز داشته است.
وی افزود: این خانم تمام صحنه اغتشاشات را با دوربینهای جاسوسی (خودکار مانند) فیلمبرداری کرده و این نشاندهنده آن است که این وسایل را یک سرویس اطلاعاتی غربی در اختیار این خانم گذاشته و به صورت آنلاین اطلاعات را به خارج از کشور و اروپا منتقل میکرده است.
این مقام مسئول در وزارت اطلاعات از کشف یک استدیو در منزل این خانم خبر داد و گفت: این خانم دستگیر شده و چهار نفر از اراذل و اوباش که وی را همراهی میکردند نیز همگی سابقهدار هستند.
* فراخوان منافقین برای حضور در اغتشاشات روز عاشورا
معاون وزیر اطلاعات به چهارمین پرونده آشوبگریها اشاره کرد و گفت: در دستگیری اعضای منافقین روشن شد که با توجه به فراخوانهای منافقین اعضای این گروهک تروریستی در تمامی حوزههای اغتشاشات حضور داشته و جریان اغتشاش را هدایت میکردند که برهمین اساس بیش از 20 نفر آنها دستگیر شدهاست و البته عموم اغتشاشات روز عاشورا را منافقین در کنار چریکهای فدائی هدایت میکردند.
وی با اشاره به اعترافات آنان و با توجه به اینکه این افراد در گروهک مسلح و تروریستی علیه نظام اسلامی ایران فعالیت میکرده و اتهامشان محاربه است، افزود: استراتژی منافقین در این روزها موجسواری از این جریان بوده و افرادی با چهرههای بسته در اغتشاشات حضور داشتند که نقش لیدری را ایفا میکردند.
وی با اشاره به حضور، شناسایی و دستگیری چپهای کمونیستی و هواداران چریکهای فدایی اقلیت و اکثریت و هواداران کمونیست چپهای نو گفت: بیش از 30 نفر آنها دستگیر شده که با فراخوانها در اغتشاشات حضور داشتهاند.
* بهائیان و ارتباط عقیدتی و سیاسی با رژیم صهیونیستی
این مقام مسئول در وزارت اطلاعات به حضور بهائیان در اغتشاشات عاشورا اشاره کرد و گفت: بهائیان شعارهای هنجارشکن در این روز سر داده اند که در حال حاضر حدود 15-14 نفر آنها دستگیر شدند. البته با توجه به ارتباط عقیدتی و سیاسی که آنان با رژیم صهیونیستی داشتهاند، در اغتشاشات روز عاشورا حضور داشتهاند.
وی به عدم اعتقاد اغتشاشگران به روز عاشورا و امام حسین اشاره کرد و گفت: بوش و رایس در اظهاراتی گفته بودند که باید ریشه ایران را بزنیم و عمق استراتژیک ایران شیعه و ائمه معصومین و عمق شیعیان امام حسین(ع) است. آنها در ظهر عاشورا میخواستند مردم را به صحنه بیاورند که در پاسخ آنها مردم در روز 9 دی جواب هنجار شکنان که میخواستند ریشه این ملت را بزنند را دادند و اعلام کردند که ریشه ملت ایران زدنی نیست.
معاون وزیر اطلاعات در ادامه سخنان خود با اشاره به استفاده جریان فتنه از فضای سایبر و مجازی، گفت: بشیریه و نصر که مشاور اوباما رئیسجمهور آمریکا نیز هست هدایت جریان فکری -آمریکایی- این جریانات را در دست دارند.
* دروغ شاه کلید جریان فتنه
وی با بیان اینکه جریان فتنه یک شاه کلیدی از شایعه به نام دروغ دارد، تصریح کرد: همه جریان فتنه که بازیخورده سرویسهای اطلاعاتی و اتاقهای فکری کشورهای غربیاند به فکر براندازی این نظام هستند و این کلمه ـ دروغ ـ را ایجاد کرده و آن را در یک دیوار بتنی بسیار ضخیم قرار دادهاند.
* تمام مشاوران موسوی خواهان آن بودند که وی کلمه دروغ را در جامعه جا اندازد
معاون وزیر اطلاعات با اشاره به مناظره موسوی و احمدینژاد با بیان اینکه موسوی در این برنامه برکلمه دروغ تاکید داشت گفت: تمام مشاوران موسوی خواهان آن بودند که وی کلمه دروغ را در جامعه جا اندازد.
معاون وزیر اطلاعات دروغ، تقلب و تجاوز را سه ضلع این مثلث عنوان کرد و افزود: این سه ضلع مثلث، کاملا کذب و در یک اتاق عملیات روانی طراحی شده بود.
* انگیزه دادن جریان فتنه به افراد ضد نظام
وی با تاکید بر اینکه کار دیگر جریان فتنه این بود که به افراد سابقهدار، ضد نظام و مسئلهدار که بعد از انتخابات خلع لباس و طرد شدهبودند انگیزه دهند، گفت: البته گروههای ضد انقلاب برنامههای وسیعی برای دانشجویان از لحاظ توان فکری و فرهنگی تدارک دیدهاند.
معاون وزیر اطلاعات با اشاره به فعالیت براندازانه سایت اینترنتی جرس بیان کرد: گنجی، مخملباف، کدیور، فاطمه حقیقتجو و مهاجرانی بازوی عملیاتی میانجی میان غرب و جریان فتنه در داخل کشور هستند که از مهمترین عوامل فتنه به شمار میآیند.
این مقام مسئول در وزارت اطلاعات افزود: شبکهای از گروهایی که از طریق فضای مجازی و چتکردن با یکدیگر در خصوص وقایع عاشورا ارتباط داشتند را نیز دستگیر کردهایم.
* اعترافات فرد دستگیر شده
معاون وزیر اطلاعات با اشاره به دستگیری یک شبکه NGO تحت عنوان روانکاوان که تحت کنترل یک خانم بود، اظهار داشت: این خانم با تعدادی از دختران و پسران ارتباط برقرار کرده و با آنها در تمامی اغتشاشات نیز شرکت میکرده است. در اعترافات این خانم نیز آمدهاست که " اگر در تظاهرات شرکت نکنند این جنبش تعطیل خواهد شد ".
وی با اشاره به دستگیری گروهی از معماران و عکاسان ادامه داد: در اغتشاشات ظهر عاشورا خبرنگار ایتالیایی دستگیر شده که توسط انگلیس در آفریقای جنوبی آموزشهایی دیدهاست و بعد از مدتی گروهی حدود 15 نفره را تشکیل داده و عکسهای اغتشاشات را به خارج از کشور منتقل میکردند.
معاون وزیر اطلاعات از دستگیری موسسهای فرهنگی - هنری خبر داد و گفت: این افراد با صدور بیانیههای دروغین، به طرفداری از خانوادههای به اصطلاح کشتهشده و شهدای دروغین در اغتشاشات ایجاد تشنج میکردند.
این مقام مسئول در وزارت اطلاعات با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه " دشمن به صحنه آمده است "، گفت: وزارت اطلاعات به شدت به این موضع حکیمانه رهبر انقلاب اعتقاد داشته و امروز جریان فتنه با پوششهای مختلف به دنبال آشوبگری است و ملت باید با این جریان برخورد کنند
خبرگزاری فارس: صندوق بینالمللی پول کاهش 23 درصدی تورم نقطهای، متوسط نرخ رشد 5 درصدی، بهبود رفاه، وضعیت مستحکم مازاد حساب جاری، عملکرد خوب صادرات غیرنفتی، ذخایر ارزی 80 میلیارد دلاری و کاهش بدهی خارجی به 20 میلیارد دلار را مهمترین شاخصه های مثبت اقتصاد ایران در گزارش جدید خود اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل فارس، صندوق بینالمللی پول در راستای سلسله نشست های سالانه خود در مورد کشورهای مختلف جهان در تاریخ 3 فوریه 2010 (14 بهمن 1388) به بحث و بررسی در مورد وضعیت اقتصادی ایران توسط تیمی از کارشناسان ماده 4 اساسنامه صندوق پرداخت که متن کامل آن روز گذشته منتشر شد.
صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود کاهش 23 درصدی تورم نقطهای، متوسط نرخ رشد 5 درصدی در سالهای گذشته، بهبود شاخصهای رفاه، وضعیت مسحکم مازاد حساب جاری علیرغم کاهش، عملکرد خوب صادرات غیرنفتی، ذخایر بالای ارزی به میزان 80 میلیارد دلار، کاهش بدهی خارجی به 20 میلیارد دلار، کاهش کسری تراز غیرنفتی، موفقیت طرح مالیات برارزش افزوده و اقدامات تازه در مبارزه با پولشویی را ده شاخص عملکردی مثبت اقتصاد ایران عنوتان کرده است.
این گزارش همچنین رشد کند بخش غیر نفتی، کاهش مازاد حساب جاری، کاهش 9 درصدی ارزش اسمی ریال و کاهش نرخ رشد در سال گذشته را نکات منفی اقتصاد ایران ارزیابی کرد.
گزارش این نشست شامل دو بخش است که بخش نخست آن با تمرکز بر قانون هدفمند کردن یارانه ها پیشتر منتشر شده بود اما بخش دیگر این گزارش که مربوط به شاخص های کلان اقتصادی ایران است به شرح زیر می باشد:
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول عملکرد اقتصادی ایران در سال های اخیر و به دلیل قیمت های بالای نفت و اتخاذ سیاست های مالی و پولی انبساطی قوی و قابل توجه بوده است. رشد اقتصادی ایران طی سال های گذشته به طور متوسط 5 درصد بوده است، وضعیت خارجی اقتصاد ایران تقویت شده است و شاخص های رفاه بهبود یافته است.
این گزارش افزوده است: در عین حال کاهش اخیر قیمت نفت و افزایش تورم مقامات ایران را بر آن داشته است از نیمه دوم 2009-2008 سیاست های انقباضی را در پیش بگیرند. رشد اقتصادی ایران در سال1387، 2009-2008 به 2 تا 2.5 درصد رسید این در حالی است که رقم مذکور در سال قبل از آن 7 درصد بوده است. کاهش تولید نفت و رشد کندتر بخش غیرنفتی عامل کاهش رشد اقتصادی ایران بوده است. با این حال تورم در این مدت کاهش قابل ملاحظه ای داشته است.
صندوق بین المللی پول مازاد حساب های جاری را نقطه قوت دیگری برای اقتصاد ایران دانسته و نوشته است: به رغم کاهش قیمت نفت مازاد حساب های جاری ایران در سال 1387 همچنان وضعیت مستحکمی داشته که این امر از عملکرد خوب صادرات غیر نفتی ایران طی این مدت خبر می دهد.البته برآوردهای اولیه نشان می دهد مازاد حساب های جاری ایران در سال 1386 بالغ بر 12 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور بوده که این رقم در سال 1387 به 7 درصد کاهش یافته است.
حجم ذخایر ارزی ایران از جمله آن چه در صندوق ذخیره ارزی قرار دارد در شهریور 1388 بالغ بر 80.5 میلیارد دلار بوده است که این رقم نسبت به پایان سال 1387 فقط 2.5 میلیارد دلار کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش دیون خارجی ایران نیز رو به کاهش بوده است و در سال 1387 به 20 میلیارد دلار رسیده است. ارزش ریال نیز در برابر دلار از اسفند سال گذشته تا شهریور سال جاری 9 درصد به طور اسمی کاهش داشته است.
نکته قابل توجه دیگر کاهش شدید نرخ تورم در ایران است. بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول نرخ تورم نقطه ای از 30 درصد در مهر سال 1387 به 7.5 درصد در مهر 1388 رسید. کاهش رشد نقدینگی علت کاهش نرخ تورم عنوان شده است. کاهش جهانی قیمت کالاها نیز عامل دیگر در این زمینه بوده است.
در سال 1387 کسری تراز غیرنفتی ایران یک درصد تولید ناخالص داخلی کاهش داشته و به 18 درصد رسیده است. کاهش هزینه های دولت علت اصلی موفقیت ایران در کاهش کسری تراز غیرنفتی خود بوده است.
به علاوه مالیات بر ارزش افزوده با نرخ سه درصد از شهریور سال 1387 با موفقیت به اجرا گذاشته شد. بانک مرکزی ایران همچنین اقداماتی را برای اتخاذ سیاست های انقباضی انجام داد و به ویژه در نیمه دوم 2009-2008 تسهیلات وام دهی خود را مورد تجدید نظر قرار داد.
بر اساس این گزارش در بخش ساختاری ایران طرح اصلاح یارانه های انرژی را آذر سال جاری به تصویب رساند که انتظار می رود وضعیت مالی و خارجی ایران را تقویت کند، امکان سرمایه گذاری بیشتر در بخش انرژی را فراهم کند، و باعث رشد بیشتر اقتصاد این کشور شود.
در بخش مالی نیز بانک مرکزی در تیر سال گذشته یک بازار بین بانکی را تاسیس کرد تا تقاضای بانک ها برای دریافت تسهیلات از بانک مرکزی را کاهش دهد و مدیریت نقدینگی را بهبود ببخشد. بانک مرکزی همچنین با ایجاد یک چارچوب نظارتی جدید نظارت بر بانک ها را ارتقاء داده است.
ایران همچنین مقرراتی را در زمینه مبارزه با پول شوئی تصویب کرده و ساز و کار اجرایی آن را مشخص نموده است. این اقدام گامی دیگر از سوی ایران برای ایجاد یک چارچوب جامع در زمینه مبارزه با پول شوئی است. ایران خواهان همکاری فنی بیشتر از سوی صندوق بین المللی پول برای تدوین قانونی در زمینه مبارزه با تامین مالی تروریسم و انطباق قوانین مبارزه با پول شوئی ایران با قوانین بین المللی شده است.
صندوق بین المللی پول در پایان به ترسیم چشم انداز اقتصاد ایران پرداخته است و نوشته است: در نگاه به جلو، مهمترین چالش های کلان اقتصادی ایران عبارتند از حمایت از رشد اقتصاد غیرنفتی، کاهش بیشتر تورم، و کاهش وابستگی به بخش نفتی با توسعه درآمدهای داخلی.
پیش بینی می شود ذخایر ارزی ایران در پایان سال 1388 همچنان وضعیت خوبی داشته باشد و تورم نیز بیش از پیش کاهش یابد. در میان مدت بر پایه قیمت های پیش بینی شده نفت باید اقداماتی انجام گیرد تا کسری تراز غیرنفتی ایران انجام گیرد.
این گزارش نوشته است:بر خلاف آن چه گفته شد انجام اصلاحات در یارانه های انرژی گام بسیار مهمی برای ارتقاء چشم انداز مالی ایران در میان مدت و افزایش بهره وری در بخش انرژی است.
در پایان این گزارش، مدیران اجرایی صندوق بین المللی پول ارزیابی های خود را به شرح زیر بیان کردند:
1- مدیران اجرایی صندوق، ارزیابیهای کارشناسان هیات از وضعیت اقتصاد ایران را پذیرفته و تاکید کردند عملکرد اقتصاد ایران در سالهای اخیر به پشتوانه قیمت بالای نفت خام و اعمال سیاستهای انبساطی بودجهای و پولی، قوی بوده است.
لیکن همانگونه که انتظار میرفت، کاهش قیمت نفت تاثیرات محدودکنندهای بر میزان تولید و ترازهای بودجهای و خارجی اقتصاد داشته است. بر این اساس، مدیران اجرایی از برنامه مقامات کشور برای افزایش درآمدهای غیرنفتی و کاهش یارانهها حمایت کرده و بر نیاز به استحکام بیشتر وضعیت بانکها تاکید کردند.
2 - مدیران اجرایی بر دستاوردهای مثبت اصلاح قیمت داخلی حاملهای انرژی بر وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی در میان مدت تاکید کردند. این اصلاح سبب تقویت وضعیت حسابهای بودجه و بخش خارجی شده، افزایش سرمایهگذاری در بخش انرژی را امکانپذیر کرده و از نرخهای رشد بالاتر و پایدارتر حمایت میکند.
3- مدیران اجرایی موفقیت برنامه اصلاح قیمت حاملهای انرژی را منوط به بکارگیری موثر و زمانبندی شده سازوکارهای جبران نقدی اقشار ضعیف و استفاده از دانشفنی کارآتر در کاربرد انرژی دانستند. لنگر نمودن انتظارات توسط بهکارگیری سیاستهای احتیاطی اقتصادی کلان، کمک مهمی به محدود شدن آثار ثانویه افزایش قیمت انرژی بر سطح عمومی قیمتها خواهد کرد.
این کارشناسان تاکید خاصی بر اجتناب از عملیات شبه بودجهای از طریق بخش بانکی داشتند. این امر مستلزم اتخاذ سیاست پولی موثر، مستحکم و در عین حال تامینکننده نقدینگی کافی برای نظام بانکی است.
4- مدیران اجرایی بهکارگیری چارچوب بودجهای غلتان را در میانمدت برای همگراشدن عملیات مالی دولت مرکزی و حساب ذخیره ارزی مفید دانستند. در حقیقت بودجهریزی غلتان بخشی از آسیبپذیریهای داخلی و خارجی اقتصاد را کاهش میدهد.
5- مدیران اجرایی بابت کاهش محسوس نرخ تورم توسط اعمال سیاست بودجهای و شرایط پولی مستحکم، از مقامات اقتصادی کشور تقدیر کرده و توصیه کردند دسترسی به خطوط اعتباری بانک مرکزی باید در مقابل اخذ وثیقه باشد. همچنین تلاشهای صورتگرفته برای یکسان نمودن نرخهای سود سپردههای مدتدار بانکهای دولتی و خصوصی تایید شده و بر لزوم آزادسازی تدریجی نرخهای سود، به ویژه در اعطای تسهیلات پافشاری شده است. بسیاری از مدیران خواستار افزایش استقلال بانک مرکزی شدند.
6- مدیران اجرایی بر اهمیت حل شدن مساله افزایش مطالبات غیرجاری بانکها تاکید کرده و آمادگی مقامات برای بهکارگیری ابزارهای در دسترس را ـ حسب شرایطـ ستودند. علاوه بر آن توصیه کردند، از آنجا که ترازنامه بانکها از بابت تاثیر افزایش قیمت انرژی بر سود شرکتها تحت تاثیر قرار میگیرد، بهتر است سیستم بانکی افزایش سرمایه داشته باشد.
7- ارزیابی مدیران اجرایی بر اساس برآوردهای صورت گرفته آن است که ارزش خارجی ریال تا حد زیادی با متغیرهای بنیانی اقتصاد هماهنگی دارد. لیکن با امعان نظر به نوسان شدید قیمت جهانی نفت، انعطافپذیری بیشتر نرخ ارز به تعدیل حساب جاری اقتصاد کمک کرده و به تقویت سطح ذخایر خارجی کشور میانجامد.
8- مدیران اجرایی صندوق اقدامات صورت گرفته برای برقراری چارچوب جامعتر مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم را مورد توجه قرار داده و بر تداوم این تلاشها و ارتقای چارچوب مذکور در انطباق با استانداردهای جهانی، تاکید کردند.
9- مدیران اجرایی دادههای اقتصادی انتشار یافته کنونی را برای اهداف نظارتی کافی میدانند، لیکن بهبود زمان انتشار و دسترسی به دادههای هر مقطع را توصیه کردند.
شکفت غنچه
قطره ای شبنم چکید
رنگ لاجوردی برقی به چشم انداخت
ویاد آمد وسعت دل که : بی نهایت هارا درخود جای داد.
به زیر انباشته ها ،رخش درتابلوی سیاه و ذوق زده نشست
صدفش دردانه را به اعماق برد
ودرکنارچاهی دست تولا بالا رفت
طوفانها خوابید و من سیراب از سایه اش ،
ولی
تا او یک خط بود از جنس من .
خبرگزاری فارس: مدیرعامل موسسه فرهنگی و اطلاعرسانی «تبیان» گفت: با راهاندازی دیتاسنتر تبیان، این قابلیت وجود دارد که میزبانی سایتهای داخلی از سرورهای خارجی گرفته شود.
علیرضا طالبپور در گفتوگو با خبرنگار آئین و اندیشه فارس افزود: افتتاح این مرکز دادهپردازی، میتواند خبر خوشی برای افراد حاضر در سطح وب شود، چرا که راهاندازی این دیتاسنتر میتواند میزبانی سایتهای ایرانی را به سِروری امن انتقال دهد و نیاز ما به میزبانی سِرورهای خارجی را برطرف کند.
وی اظهار داشت: در شرایطی که کشور ما مرحله تحریم را سپری میکند و سرویسدهندههای خارجی، اغلب با شیطنت و اقدامات مخرب، سطح فعالیت سایتهای ایرانی را کاهش میدهند یا در آنها اخلال ایجاد میکنند، راهاندازی یک مرکز دادهپردازی امن و قابل اطمینان ضروری به نظر میرسید که تبیان با فعالسازی آن، از این پس امکان میزبانی سایتهای ایرانی را خواهد داشت.
مدیر عامل تبیان با بیان اینکه تلاش 5 ساله این مؤسسه به نتیجه رسیده است، گفت: از تمام مؤسسات ایرانی دعوت میکنیم از این بستر امن و قوی استفاده کنند و از حمایت فنی تبیان بهرهمند شوند.
* 400 میلیون کلیک روی تبیان
مدیر عامل مؤسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان گفت: سایت این مؤسسه از ابتدای تأسیس تاکنون 400 میلیون بار مشاهده شده و میزبان روزانه 300 هزار نفر بوده است.
طالبپور افزود: روزانه حدود 80 تا 90 هزار نفر از طریق موتور جستوجوی گوگل به تبیان میآیند که برای هریک از آنان برنامههایی پیشبینی شده است.
وی با دستهبندی فعالیتهای این موسسه اظهار داشت: ما در دو بخش تولید محصولات مالتیمدیا به عنوان قدیمیترین تولیدکننده نرمافزارهای قرآن و معارف اسلامی به زبانهای مختلف و بهروزرسانی سایت تبیان فعالیت میکنیم.
مدیر عامل تبیان اضافه کرد: این مؤسسه در تولید نرم افزارهای رایانهای با 19 موسسه بازیهای رایانهای همکاری میکند که سیاستگذاری، مدیریت و بودجهریزی این مؤسسات با تبیان است.
طالبپور همچنین گفت: خانواده تبیان، یک خانواده بزرگ و گسترده است که تاکنون 450 هزار نفر برای عضویت در آن تقاضا دادهاند، اما 200 هزار نفر تأیید اولیه و 30 هزار نفر از کاربران تأیید نهایی را دریافت کردهاند و بقیه افراد، دسترسی عادی و عمومی دارند.
* مشاوره با 50 موضوع مختلف
طالبپور با اعلام اینکه هر یک از کاربران تبیان میتواند از امکانات مشاورهای این سایت در 50 موضوع مختلف استفاده کند، گفت: این موضوعات در مباحث عقیدتی، مهدویت، خانواده، حقوقی، علمی، تغذیه، پزشکی و ... گنجانده شده است.
مدیر عامل تبیان اظهار داشت: کتابخانه دیجیتال تبیان با محتوای 300 گیگابایتی تمام دروس حوزههای علمیه از جامعالمقدمات و کفایتالاصول ملاآخوند خراسانی تا دروس خارج حوزه را دربرمیگیرد و حدود 50 هزار عنوان مقاله کامل در آن موجود است که به عنوان دایرةالمعارفی علمی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی افزود: تبیان از مشارکت علمی کاربران خود استفاده میکند و محتوای دینی سایت تحت نظارت هیأت علمی آن تولید میشود، چرا که تکیه بر کاربران و فعالیتهای تعاملی آنان در بستر مشارکت فراهم است.
وی با اشاره به برپایی غرفه تبیان در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم افزود: دیدار با کاربران در نمایشگاه به ما کمک میکند تا مراحل عضوگیری تسهیل شده و آنان را از نزدیک با خدمات تبیان آشنا کنیم.
* تبیان در 30 استان دفتر دارد
طالب پور در ادامه این گفتوگو اظهار داشت: تبیان در 30 استان کشور صاحب دفتر و تشکیلات مستقل است و شبکه مساجد آن در 500 مسجد فعالیت میکند که همکاران ما در استانهای خراسان رضوی و فارس، تلاش چشمگیرتری نسبت به سایرین دارند.
مدیرعامل موسسه فرهنگی ـ اطلاعرسانی تبیان همچنین گفت: 200 نفر در سایت تبیان به کار مشغولند که از بین جوانان متخصص، متعهد و تحصیلکرده انتخاب شدهاند.
وی افزود: تبیان هم اینک به غیر از فارسی به 6 زبان عربی، اردو، انگلیسی، فرانسه، ترکی استانبولی و روسی مطالبی منتشر میکند که شمار متوسط کاربران هر زبان، روزانه 5 هزار نفر است و قرار است با توسعه زبانها و ارسال مطالب متنوعتر به عدد کاربران غیرایرانی افزوده شود.
* آماده ارائه نیروی انسانی به نهادهای فرهنگی هستیم
مدیرعامل تبیان در ادامه این گفتوگو اظهار داشت: مدرسه اینترنتی تبیان، سالهاست که به آموزش الکترونیکی میپردازد و پروژههای تحقیقاتی مدارس را مدیریت میکند.
وی با بیان اینکه اخیراً دروس مختلفی با عنوان درسهای اینترنتی به کاربران ارائه میشود، گفت: علاوه بر اینکه رکورد تمام 400 میلیون مراجعه به تبیان، ثبت و ضبط شده و میشود از این افراد برای جذب در نهادهای فرهنگی کشور استفاده کرد، تبیان به آموزش خبرنگاری از طریق شبکه الکترونیکی خود پرداخته و با دریافت پیشینه و مشخصات افراد، آنان را گزینش کرده است.
طالبپور افزود: با مراجعات روزانه و پذیرش افراد در جمع خانواده بزرگ تبیان، این امکان وجود دارد که در رشتههای خبرنگاری، مشاوره، نظرسنجی و ... نیروهای تربیتشده به نهادهای دیگر معرفی شوند.
وی با بیان اینکه تبیان هنوز خیلی ناشناخته است، اظهار داشت: ما در نقاط مختلف سرمایهگذاریهای فراوانی داشتهایم که میشود از این سرمایهها استفاده کرد.
مدیرعامل تبیان ادامه داد: ظرفیت مناسبی در شبکه خبری وجود دارد که خبرنگاران افتخاری با آموزشهای الکترونیکی توان همکاری با نهادهای خبری را پیدا کردهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حضور تبیان در نمایشگاه قرآن کریم، همواره موجب شوروحال بیشتر در کاربران بوده و دیدار چهره به چهره با کسانی که سالها از طریق وب با ما در ارتباط بودهاند، انگیزه همکاران ما در تبیان را برای خدماترسانی فرهنگی بیشتر میکند.
انتهای پیام/ح
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دستگاه قضایی نباید در برخورد با اغتشاشگران استثنا قائل شود، تصریح کرد: اینکه برخی برای بستگان خود مصونیت قضایی قائل شوند با روح اسلام سازگار نیست.
حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی در گفت وگو با ایرنا همچنین تاکید کرد: کسانی که بی خردانه بستر اغتشاشات را فراهم کردند باید پاسخگوی عوارض نامطلوب بی حرمتی ها به مقدسات، ملت و نظام باشند.
وی با اشاره به بیانیه ها و نامه نگاری های اخیر، تاکید کرد: پیشنهاد حکمیت به معنای عدم درک درست از ولایت است.
سران فتنه در عمل
تابع ولایت فقیه نیستند
آقاتهرانی با اشاره به حوادث پس از انتخابات و عملکرد سران فتنه اظهار داشت: بنده تصور می کردم این آقایان فصل الخطاب نظام را ولایت می دانند ولی در عمل این را ثابت نکردند. باید قبول کرد که در یک انتخابات چندین نفر کاندیدا می شوند اما در پایان یک نفر پیروز خواهد شد، در همه جای دنیا هم به همین شکل است ولی آیا درست است که پس از شکست در انتخابات در اصل آراء تردید کنیم و همه اصول را زیرپا بگذاریم؟
حجت الاسلام آقاتهرانی تاکید کرد: هنگامی که ولی فقیه پرونده موضوعی را با اعلام رجوع به قانون، می بندند دیگر همه باید بر آن توافق داشته و مطابق آن عمل کنیم. باید توجه داشت که اعتقاد به ولایت فقیه، اعتماد به ایشان و تبعیت از فرمایشاتشان رمز وحدت نظام اسلامی است. امروزه اگر به عملکرد برخی جوانان نقدی باشد، پیش از آن به بزرگترها و خواص این نقد وارد است. همه ما باید گوش به فرمان مقام ولایت فقیه باشیم. نه این که بیانات آن عزیز را جدی نگرفته و با تفسیر به رای کردن و توجیهات نابخردانه، آنها را مورد بی توجهی قرار دهیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد برخی خواص که خود را یار امام(ره) می دانند، اظهار داشت: خواص باید یک سر و گردن از بقیه افراد جامعه بالاتر باشند ولی واقعیت این است که درک سیاسی عوام مردم به مراتب از خواص عالی تر و کامل تر است. این آقایان اگر همان روز اول با این مساله عاقلانه برخورد کرده بودند، این اندازه ریزش مردمی نداشتند. اشتباه در خط مشی و مرام، باعث شده که تنها بیگانگان به رفتار و گفتار این آقایان دلخوش داشته اند. چرا باید این گونه باشد که یک اختلاف داخلی بر سر آراء، بستری برای براندازی نظام گردد؟ آیا این تدبیر در کار است یا جهالت و نادانی؟
وی همچنین درباره ادعای یار امام بودن برخی افراد گفت: حرفی نیست، بی شک برخی از آقایان امام را درک کرده و دورانی در خدمت نظام بوده اند، چنان که این حرف در صدر اسلام هم مطرح بود که برخی را صحابی نامیدند و بر آن امتیاز قائل شدند، مگر برخی از صحابه به خاطر علاقه به دنیا، پول، مقام و شهرت، مقابل امام معصوم(ع) نایستادند؛ حال بگوئیم چون در کنار پیامبر خدا بوده اند و در مواردی مورد تعریف رسول الله هم واقع شدند پس برای همیشه، همه کارها و رفتار آنها تضمین و مورد تایید بوده و نباید پاسخگوی گفته، نوشته و رفتار خود باشند؟
وی همچنین در خصوص بیانیه ها و نامه های اخیر نیز گفت: برخی پی درپی بیانیه داده و جوانان را به خیابان می کشند. برخی دیگر چندی پیش برای حل مناقشه، طرح و بحث حکمیت را مطرح کردند. شکی ندارم که طرح این گونه پیشنهادها گرچه خیرخواهانه باشد ولی برگرفته از عدم درک درست معنای ولایت و ولایت پذیری است. باید از این افراد پرسید مگر نظام اسلامی فصل الخطاب ندارد؟ اگر اهل صفین علی بن ابی طالب(ع) را ولی خدا می دانست کی به عمروعاص و ابوموسی اشعری تن می داد و دل خوش می کرد؟وی افزود: در دوران غیبت فصل الخطاب و فصل القضاء مقام ولایت فقیه است. معنای فصل الخطاب و فصل القضاء نیز روشن است که وقتی مقام ولایت به نتیجه ای رسید دیگر همه باید در پذیرفتن نظر آخرین او توافق کنیم و از نظر خویش صرف نظر نماییم.